EXTEC CzechOne Open pro Välimäkiho

EXTEC CzechOne Open pro Välimäkiho

Jedním z vrcholů finálového dne turnaje EXTEC CzechOne Open by Atomic Drinks ze série Pro Golf Tour byl nový rekord hřiště Karlovy Vary – Olšová vrata zaznamenaný dnes německým hráčem Davidem Heinzingerem, který do klubovny donesl 63. Celkovým vítězem turnaje se však stal lídr po včerejšku Fin Sami Välimäki, který odolal ataku Ondřeje Liesera a po vyrovnaném výkonu 67, 66, 67 zaslouženě vyhrál.

Fin Välimäki startoval v posledním flajtu, měl tedy přehled o svých soupeřích. O své hře prohlásil: „Jen jedno bogey, to byl dneska klíč. Na druhé devítce žádná chyba nepřišla. Věděl jsem průběžný stav, na čtrnáctce jsem měl Liesera za sebou o dvě rány. Vzápětí jsem zahrál birdie, odskočil na rozdíl tří jamek a ten už jsem si pohlídal.“

Nejlepším Čechem byl i po dnešku Ondřej Lieser. Útok na Välimäkiho byl famózní, zapsal -5 avšak v součtu tří dní to na pokoření Fina nestačilo. Ondřej skončil na druhém místě a před finálovým turnajem má šanci do první pětky proniknout, avšak nejspíš bude muset vyhrát. Ke své hře sdělil: „První den a dneska to bylo dobré, ale v poli jsem nejlíp hrál včera. Dneska jsem si vytvářel šance, bohužel na čtrnáctce a patnáctce jsem jen „líznul“ jamku, na šestnáctce jsem pat nechal do kopce krátký. Tím pádem bylo vyřešeno. Kdyby mi ráno na jedničce někdo řekl, že půjdu bez jediného bogey mínus pět, bral bych to všema deseti. Na finále Tour samozřejmě pojedu, zkusím to prostě urvat.“

Spanilou jízdu leaderboardem předvedl Němec David Heinzinger. Po osmi jamkách šel dnes -4, po třinácti mínus šest a celkem donesl nový rekord hřiště 63 (-8). A to ještě neproměnil paty do birdie na sedmnáctce a především třímetrový do kopce na osmnáctce. Nakonec mu to stačilo na skok ze sedmnáctého na třetí místo. Ve skorkartě měl zapsáno -8, protože ředitel turnaje Simon Bowler ztížil hráčům život „přenormováním“ běžně pětiparové osmnáctky na čtyřpar, takže celkový par hřiště byl 71. Heinzinger ke své hře sdělil: „Celý týden jsem hrál dobře, ale až dodnes mi tam prostě nepadaly paty. Dneska padat začaly, z toho jsem měl radost. Byl jsem přesný z týčka, i na železa jsem se mohl spolehnout. Jediný okamžik, kdy jsem čelil potížím, přišel na jedenáctce, kde jsem to zahrál příliš doleva, ale našel jsem míček v semirafu a ještě z toho vykouzlil birdie. Celkem jsem dnes minul jen dva greeny, takže jsem spokojen“ dodal hráč s „čistou“ skórkartou. Jeho skórkarta nyní bude zasklená zdobit věhlasnou varskou klubovnu.

Výkonem -3 se dnes blýskl Jakub Pokorný (celkově T12), ještě o ránu líp se dnes vedlo Markovi Siakalovi (ten skončil dělený patnáctý). Ostatním českým hráčům se již tak nedařilo, především devatenáctý Cafourek asi nečekal, že donese plus tři. Celkem prošlo cutem 8 českých hráčů.

Průběžný lídr letošního ročníku Pro Golf Tour Hurley Long došel sedmý a své umístění tím potvrdil.

Turnaj se hrál na dvou místech zároveň, hrací pole 127 hráčů bylo rozděleno na karlovarské a sokolovské hřiště. Hráči si postupně zahráli obě hřiště a finálový den se odehrál na Olšovkách. Prize-money činí 30.000 eur a jde o předposlední akci série. Finále se odehraje od 30. září v Castanea Resort. Pět nejlepších hráčů v money listu obdrží plnou kartu na Challenge Tour. V minulosti se tímto způsobem do druhé evropské ligy dostali Marek Nový a Stanislav Matuš.

Pro hráče, kteří neprošli cutem, připravila promotérská společnost CzechOne jednodenní turnaj „Missed Cut Tournament“ na hřišti Sokolov. Nakonec se utkalo 14 hráčů a palmu vítězství si odnesl Alain Jeanrenaud (F) za 67 úderů.

Pořadí EXTEC CzechOne Open by Atomic Drinks:

  1. Välimäki (Fin) 200 (-13)
  2. Lieser (CZE) 203 (-10)
  3. Heinzinger (D) 204 (-9)

Kontakt pro další informace

Radovan Vrátný

CzechOne

777 959 348

vratny@parliamo.cz

 

 

KV9KV3KV4KV8

Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧