Czech PGA Tour míří do zahraničí

Czech PGA Tour míří do zahraničí

Západoslovenská Skalica se stane první letošní zahraniční zastávkou golfové Czech PGA Tour. Pro slovenské příznivce golfu to bude ideální příležitost vidět v akci to nejlepší, co zdejší golfová scéna nabízí.

HANT Trophy Skalica je již tradiční zastávkou nejlepší středoevropské Tour a nejinak tomu bude i letos. Na vždy skvěle připraveném hřišti se utká na šest desítek předních českých, slovenských, maďarských ale i nizozemských a britských profíků s tím nejlepším, co může nabídnout místní amatérská scéna.

Fanoušci golfu, kteří jsou srdečně zváni k návštěvě skalického resortu, se mohou těšit na loňského vítěze několika turnajů včetně HANT Trophy Nizozemce Svena Mauritse (na obrázku) či na celkového vítěze Czech PGA Tour 2014 Čecha Martina Příhodu. Své slovenské fanoušky zkusí potěšit bývalý olympijský vítěz a držitel světového rekordu v nejtěžší atletické disciplíně – desetiboji – Roman Šebrle. „Do Skalice se hrozně těším, vloni mě jenom pár drobných chyb dělilo od mnohem lepšího výsledku. Pokud se mi letos povede se těmto chybám vyhnout, mohlo by to být hodně dobré,“ zasnil se sympatický český golfista.

Hřiště ve Skalici dokáže vždycky krom perfektní přípravy pro TOP golfové akce poskytnout i něco navíc: „Přednedávnem jsme pro naše návštěvníky spustili možnost zahrát si footgolf (kombinace golfu a kopané) a pro gurmány jsme otevřeli zcela nový steakhouse. Přejeme si, aby naši návštěvníci vždy zažili něco nového“ sdělila zástupkyně promotérské společnosti Lucia Školiaková – Chovancová.

Turnaj začíná v sobotu 9. května soutěží PRO-AM, kdy spolu hrají vždy tři amatérští hráči a jeden profesionál. Ostrý start turnaje je naplánován na neděli 10. května, po druhém hracím dnu (pondělí 11. 5.) proběhne cut a 40 nejlepších hráčů postoupí do úterního finále. Turnaj se hraje o celkovou dotaci 500.000,- Kč (tj. 18.500 Eur) a je součástí slovensko-moravského swingu, který o týden později pokračuje na hřišti Slavkov – Austerlitz. Online výsledky mohou příznivci golfu sledovat na www.czechone.cz. Vstup do areálu je zdarma a návštěvníci jsou vítáni. Hodinový přenos z turnaje uvedou čtyři české sportovní kanály (NovaSport, Sport 5, Fanda a GolfChannel).


Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. LIESER. O12 500
3. WINKLER. F12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧