RENOCAR Czech PGA Tour Austerlitz & Golf Magazine Trophy – celkovým vítězem Filip Mrůzek

RENOCAR Czech PGA Tour Austerlitz & Golf Magazine Trophy – celkovým vítězem Filip Mrůzek

Až do rozstřelu dospěl turnaj RENOCAR Czech PGA Tour Austerlitz & Golf Magazine Trophy hraný ve Slavkově. V něm prokázal lepší nervy Filip Mrůzek, který hned na první rozstřelové jamce o ránu porazil Aleše Procházku.

Famózně dnes začal Aleš Procházka – na prvních čtyřech jamkách zapisoval birdie, takže se ocitl v čele turnaje. Zaskóroval ještě na sedmičce, desítce a patnáctce, bohužel se však zároveň nevyvaroval čtyř chyb. Celkový součet 139 pro něj znamenal průběžné vedení až dokud na poslední jamku nedošel Mrůzek. Ten věděl, že na poslední jamce musí útočit, skvěle zadrajvoval a příhru posadil na metr k jamce. Krátký pat proměnil, takže se vynutil prodloužení. V něm zahrál Procházka na pětiparové jedničce na fairway, s dobrým přístupem k jamce. Bohužel druhá rána mu skončila v roughu nad bunkrem a příhru k jamce si nechal krátkou. Mrůzek i přes první ránu do roughu skvěle přihrál rovnou na green a dlouhým patem k jamce si vytvořil šanci. Využil ji a mohl slavit vítězství v turnaji.

Mrůzek ke své dnešní hře poznamenal: „Dnes se mi hrálo dobře, i když mi nevycházely paty. Po patnácti jamkách jsem byl dnes v paru a z průběžného leaderboardu jsem věděl, že jsem tři rány za prvním místem. Zkusil jsem tedy zaútočit a vyšlo to. Na šestnáctce jsem dokonce atakoval eagle, na sedmnáctce mi pak vyšel snad patnáctimetrový pat, který jsem víc než metr a půl nahrával. Byla to moje rána dne. Na osmnáctce jsem pak už jen metrovým patem potvrdil. No a v rozstřelu mi to prostě vyšlo líp než Alešovi. Dneska jsem dobře hrál dřevy, občas jsem byl nejistý železy, ale nevytrestalo mě to. Za dva dny jsem minul jenom pět fairwayí, což byl v tomto větru základ výsledku. Rovnou odtud odjíždím do rakouského Haugschlagu, kde se hraje turnaj ProGolfTour.“

Výkon dne(-5) přinesl mladý slovenský hráč Ján Friesz. Svou hru okomentoval: „Samozřejmě se mi hrálo dobře, měl jsem výborný flight. Šel jsem do hry s tím, že potřebuji co nejlepší výsledek. Rozhodující bylo, že jsem minul jenom jednu fairway, šestnáctkrát jsem dal green v regulaci. Nevytvářel jsem si prostor na chyby, nedal jsem ani jedno bogey. Počasí mi nevadilo, hodně mi dnes pomohl můj caddy.“

 

Roman Šebrle zopakoval nemastný neslaný výkon z prvního kola a se skóre 154 (+10) obsadil dělené 37. místo a spokojeně se rozhodně netvářil.

Vítěz dubnového kvalifikačního turnaje na Ypsilonce Marek Siakala byl z turnaje diskvalifikován kvůli nedostavení se na start.

 

Turnaj RENOCAR Czech PGA Tour Austerlitz & Golf Magazine se hrál o prize-money fund 400 tis. Kč a je orámován bohatým společenským a golfovým programem.

Další turnaj promotérská společnost CzechOne pořádá na hřišti Pannonia poblíž Budapešti mezi 22. a 25. červnem.


Foto: M. Kabát

_DSC5463.JPG_DSC5912.JPG_DSC6051.JPG_DSC6093.JPG

Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. WINKLER. F6868
T2. LIESER. O6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧