RENOCAR Czech PGA Tour Austerlitz & Golf Magazine Trophy – po prvním dnu vede Kořínek

RENOCAR Czech PGA Tour Austerlitz & Golf Magazine Trophy – po prvním dnu vede Kořínek

(Slavkov 16. května 2016) Aleš Kořínek dokonale využil lepšího počasí ranních flightů turnaje RENOCAR Czech PGA Tour Austerlitz & Golf Magazine Trophy a obsadil první místo výkonem -3. Hned za ním se usadila trojice pronásledovatelů Marek Siakala, Filip Mrůzek a Aleš Procházka -2.

 

Víc než sedm desítek profesionálních i amatérských hráčů vyrazilo dnes do prvního dne turnaje RENOCAR Czech PGA Tour Austerlitz & Golf Magazine Trophy na skvěle připraveném hřišti ve Slavkově. Malou výhodu měli ti co startovali hned ráno, v průběhu dne přišlo několik prudkých přeháněk doprovázených nepříjemnými a chladnými větrnými poryvy.

Po dnešku nejlepší hráč Aleš Kořínek ke své dnešní hře sdělil: „Hrálo se mi dobře, byl jsem překvapen z vývoje počasí. Včera jsem byl maličko naštvaný, že startuji tak brzy ale nakonec se ukázalo, že to byla poměrně výhoda, pozdější flajty hodně zmokly. Řekl bych, že jsem na tom vydělal. Moji hru určil už začátek, kdy jsem dal dva berdíky na prvních jamkách (hned na první jamce jsem proměnil čtyřmetrový pat) a tím jsem se chytil. Potrápila mě až patnáctka (pětipar), kde jsem příhrou trefil tyč ale pak zabral spin a vyspinoval jsem se až do roughu, čekala mě příhra a dva paty. Ale co mi hřiště vzalo na patnáctce mi vrátilo hned potom, skoroval jsem na všech třech následujících jamkách. Jsem spokojen a pro zítřek mám jasný cíl – vyhrát!

Nejlepší cizinci se vyskytují na děleném pátém místě: Jonathan Day (UK), Tamás Lugosi (HU) a Juraj Zvarík (SVK), všichni -1.

Z turnaje se pro zranění šlachy na noze odhlásil člen Prague Golf Teamu Marek Nový, manažer týmu rozhodl, že místo něj přece jenom bude hrát nejlepší český profesionál uplynulé sezony Filip Mrůzek. Filip se s neočekávanou situací vyrovnal víc než dobře, zatím dělí druhé místo o ránu za Kořínkem (vloni zde zvítězil, hřiště mu tedy vyhovuje).

Hráč Marek Siakala byl penalizován za odmítnutí účasti v PRO-AMu.

 

Turnaj RENOCAR Czech PGA Tour Austerlitz & Golf Magazine se hraje do úterka 17. května, prize-money fund dosahuje 400 tis. Kč a je orámován bohatým společenským a golfovým programem. Další turnaj promotérská společnost CzechOne pořádá na hřišti Pannonia poblíž Budapešti mezi 22. a 25. červnem.


Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. LIESER. O12 500
3. WINKLER. F12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧