OPEN Cup Kaskáda 2014 - první kolo

OPEN Cup Kaskáda 2014 - první kolo

Ve velmi nepříznivém počasí odstartoval dnes prvním kolem turnaj Czech PGA Tour s názvem OPEN Cup Kaskáda 2014. V chladu a zimě, zpočátku i za nepříjemného deště se téměř sedm desítek hráčů z osmi zemí snažilo vypořádat s nástrahami výtečně připraveného hřiště. Po prvním dnu zapsal nejlepší výsledek Lukáš Tintěra.

O tom, jak byly dnes podmínky náročné, nejlíp vypovídá to, že jenom jeden hráč dokázal přinést výsledek pod par, a to průběžně vedoucí Lukáš Tintěra. Po dohrání sdělil: „Podmínky byly dnes opravdu těžké, nejlíp je to vidět na číslech. Já jsem se snažil hrát jednoduše, pokud možno trefovat fairwaye a greeny v regulaci. Na pětiparech po větru jsem se pokusil skórovat (9, 15) a vyšlo to.“ Lukáš hrál novými holemi, které má teprve dva týdny, byl s nimi o trochu delší ale nevadilo to. Za rozhodující momenty považoval dvojku, kde chip-inem zachránil par a hned vzápětí potvrdil birdie na trojce. Pak už se cítil dostatečně rozjetý na dobrý výsledek, což přineslo birdies na sedmičce a devítce. Druhou devítku zahajoval dle vlastních slov maličko ztuhlý, ale jamka č. 15 po větru mu sedla a opět na ní skóroval. V závěru musel trošku bojovat ale nakonec donesl nejlepší čísla.

Svůj první profi turnaj absolvoval za zájmu diváků i médií bývalý desetibojař Roman Šebrle. Zpočátku bylo znát, že mu nová situace trochu svazuje ruce, avšak ve druhé desítce už si golf užíval. „Začátek byl stresový, takovou nervozitu jsem fakt nečekal. Hned na druhé jamce mě krutě vytrestal out a zapsal jsem plus tři, pak už to šlo. Překvapení pro mě byla i výsledková houpačka – eagle, 3 birdie, ale taky dabláče a triple-bogey“. Roman se na rozdíl od své přípravy dnes nemohl spolehnout na své drajvy. Fairway zasahoval spíše výjimečně a paty také občas nechodily podle představ. Avšak celkových 81 není zase tak daleko od výsledků ostatních hráčů.

Golfoví odborníci také sledovali výkon pardubického Ondřeje Liesera. Ondra se potýkal hlavně s chladným počasím: „Celou zimu jsem hrál ve Španělsku, i tady bylo dodneška luxusně teplo. Ale to v čem jsme ráno startovali bylo fakt kruté. Po 7 jamkách jsem šel plus tři, pak naštěstí přišla šňůra 4 birdie na 5 jamkách a rázem bylo veseleji. Až do osmnáctky to bylo mínus jedna, ale poslední jamka s přehrou fairwaye a následnou ranou s roughu znamenala bogey a tím pádem celkový par. Výchozí pozice pro zítřejší útok je snad dobrá. Fairway jsem dnes trefil snad třikrát“ smál se Ondra nakonec.

Průběžné pořadí po prvním dni:

  1. Tintěra             70

T2   Lieser                   72

T2   Hahn (HU)            72

T4   Kořínek                 73

T4   Mikulík                  73

T4   Matuš                   73

 

 

Turnaj pokračuje zítra druhým kolem, celková dotace činí 400.000,- Kč.

 

Foto: Ota Mrákota

Lukáš TintěraRoman ŠebrleRoman ŠebrleRoman Šebrle - patOndřej LieserOndřej LieserOndřej LieserOndřej Lieser

Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧