Ondřej Lieser na Gecko Tour

Ondřej Lieser na Gecko Tour

Tři profíci si na posledních dvou turnajích Czech PGA Tour vybojovali možnost startovat na turnajích zimní série Gecko PRO Tour ve španělské Andalusii. Pouze liberecký Ondra Lieser se rozhodl ji využít. Během krátké zastávky v České republice nám poskytl rozhovor.

Č1: Ondro, jaké jsou Tvé zkušenosti s Gecko Tour?

L: Gecko mám hrozně rád. Hraju ji už poněkolikáté, snažím se vždycky aspoň půlku zimní sezony strávit tam. Gecko Tour jde v posledních letech hodně nahoru. Zlepšuje se péče o hráče, přístup managementu túry se pořád posouvá k lepšímu, nemám co bych vytkl. Suprový je lifescoring na hřišti, hodně zatraktivňuje hru pro diváky a samozřejmě i hráči ocení, když přesně vědí jak jsou na tom. S tím, jak jde Gecko celkově nahoru stoupá i konkurence – běžně tu hrají účastníci Challenge tour, z Anglie tu hrají účastníci Euro PRO Tour, je tu vidět spousta domácích účastníků špičkových seniorských soutěží.

Samozřejmě velkou výhodou je, že všechna hřiště jsou nejen kvalitní, ale i blízko u sebe. Vždycky je to maximálně do hodiny autem od mé základny. Nejdál to mám na hřiště Baviera/Aňoreta, ale ani tam nejde o bůhvíjakou vzdálenost.

 

Č1: Není na jihu Španělska přece jenom trochu zima?

L: Počasí je občas trochu na hraně. Mám vypozorované, že se to každý rok láme v půlce ledna. Začne foukat studený vítr. Někdy se stane, že je v 9 hodin ráno teplota na čtyřech stupních, což není právě příjemné. Většinou během dne vykoukne sluníčku a stoupne to na příjemných 15 a to už je paráda.

Z hlediska počasí by asi bylo lepší na zimu odjet na Floridu, ale nenašel jsem tam srovnatelnou takhle dobře připravenou Tour, takže Gecko vítězí.

 

Č1: Tobě tento model přípravy zřejmě vyhovuje – doporučil bys ho i ostatním?

L: Rozhodně ano. Zima v Čechách je příliš dlouhá. Pokud golfista dopustí tak dlouhý výpadek, jak dlouho u nás leží sníh, tak prostě další sezonu musí jeho hra trpět. Hra uvnitř takový základ rozhodně nikdy nemůže dát. V jarní části soutěže tu běžně hraje 6 – 8 českých hráčů a tento počet bude spíš stoupat. Je to blízko (sám jsem to jel autem, ale moc to v jednom nedoporučuji) a přece jen je to pořád Evropa se všemi výhodami z toho plynoucími...

 

Č1: A závěrečná otázka: Chystáš se sem i příští rok?

L: Upřímně – nevím. Všechno vždycky záleží na Q-School. Když se mi konečně podaří zahrát ji tak, jak bych si představoval, můžu příští zimu klidně hrát „tu pravou“ soutěž. Pak záleží na jejím kalendáři, jestli doplním přípravu pár starty tady v Andalusii nebo zda to celé budu muset pojmout jinak (smích). Letos chci každopádně dohrát celou jarní sérii Gecko a pokusit se zahrát si i líp placené finále, pak jsem samozřejmě zvědav na společný swing turnajů Gecko a Czech PGA Tour v dubnu v Česku, no a pak už se sezona rozběhne naplno. Příští zimu začnu řešit den potom, co ukončím Q-School.

Č1: Tak držíme palce!


Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Search:
 
∧   nahoru   ∧