Na Ypsilonce po dvou dnech v čele Chris Robb

Na Ypsilonce po dvou dnech v čele Chris Robb

Mlha ráno a přeháňky s hrozící bouřkou odpoledne zabrnkaly dnes na nervy účastníkům EXTEC Trophy 2018 by Atomic Drinks ze série Pro Golf Tour na liberecké Ypsilonce. Výborným výkonem 66 na první místo vystřelil Skot Chris Webb (-9 celkově), ve skvělé jízdě pokračoval „téměř domácí“ Ondřej Lieser (-8), dělící druhé místo s Francouzem Gautierem. Neztratil se ani Aleš Kořínek, kterému Ypsilonka evidentně sedí, donesl -2 a s celkovými -6 dělí sedmé místo. Na něm je po dnešku i Michal Pospíšil. Tři Češi v desítce jsou slušná vizitka.

Zatím druhý Lieser, startující odpoledne z desítky, svou hru komentoval: „Dvě rozdílné devítky. Po té první jsem měl hrát mínus osm. Nechal jsem celou řadu dvoumetrových patů krátkých v lajně, greeny totiž byly po deštíku pomalejší a nešlo mi se s tím srovnat. Druhou devítku provázela obava z přerušení kvůli bouřce a zdravotně taky nejsem úplně fit, takže jsem naopak spoustu parů zachraňoval. Nepovedlo se to na dvojce, kde mi drive skončil vlevo v lese a našel jsem ho se štěstím. Dal se ale jenom vyhodit do lepší pozice, takže bylo bogey ještě přijatelné. Na sedmičce jsem si nevěřil na driver, šel jsem z týčka pětkou železem, ale trefil jsem biozónu. Po dropu jsem zahrál na půl metru k tyči, takže jsem par ještě zachránil. Škoda patu na devítce, mé poslední jamce, kde jsem minul ránu metr a půl do kopce. Celkem jsem dnes hrál pět provizí, ale vyšly z toho čtyři birdies.

Kořínek naproti tomu, i přes slušné číslo, neskrýval rozčarování: „Dneska jsem to nechal na greenech. Trefoval jsem co jsem potřeboval, ale snad na deseti jamkách jsem patoval do tří metrů a jestli jsem ty paty dal tak dva. Asi jsem to špatně četl. Jediné dvě jiné chyby byly rána z týčka na jedenáctce (doprava před les, ale i tak jsem z toho vykouzlil birdie) a na šestnáctce, kde mi míček skončil v díře a příhra mi ujela snad o osm metrů stranou. Musím taky přiznat, že mi tu nevycházejí útoky na pětiparech. Tam jsem vždycky skóroval ale dnes jako když utne. Taky mi dost vadil ukecaný spoluhráč z flajtu, ale to se občas stává. No ale uvidíme zítra…“ dodává zlínský sympaťák.

Cutem prošel po velmi slušných 69 ještě Tadeáš Sedláček, ostatní Češi už zůstali před branami finálového dne (i peněz).

Finálové kolo se odehraje v neděli od 8 hodin, pokud nebude opět počasí proti.

Turnaj EXTEC Trophy 2018 by Atomic Drinks ze série ProGolfTour se hraje od pátku 11. května, po sobotním kole je cut pro 40+T nejlepších hráčů. Peněžní dotace je 30.000 eur. Na cut bylo potřeba skóre -1. Livescoring je na adrese https://www.progolftour.de/livescoring-en.html?tab=livescoring#livescoring-95


Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. WINKLER. F6868
T2. LIESER. O6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. VELENSKÝ7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. LIESER. O12 500
3. WINKLER. F12 500
4. MUTHREICH. M7 000
5. TINTĚRA. L7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧