Ypsilonské kvalifikaci vládl Ondřej Lieser

Ypsilonské kvalifikaci vládl Ondřej Lieser

Slunečné ale větrné počasí s prudkými poryvy prověřilo dnes hráče kvalifikace na EXTEC Pro Golf Tour by Atomic Drinks. Nejlépe se s nástrahami jarní Ypsilonky vypořádal „skoro místní“ Ondřej Lieser s výkonem -3.

Ondřej svůj výkon komentoval: „Dneska bylo nejdůležitější, že jsem dobře odcházel z odpaliště. Tím pádem jsem mohl hrát krátkými železy do greenu a vytvářet si skórovací šance. Na to, kolik jsem jich měl, jich tam spadlo opravdu málo. Šly mi trojpary, nic jsem na nich neztratil, i když třináctka, 201 metr proti orkánu, to byla výzva. Na sedmičce (čtyřpar) se mi povedl drive na green a užil jsem si pětiparovou čtrnáctku, kde jsem z odpaliště přepálil les a mohl jít do greenu železem 52 a pak jsem dal jednopat, takže z toho byl eagle. Jediné bogey přišlo na sedmnáctce, kde se mi otočil vítr mezi nápřahem a odpalem.

Mám radost, že se od zítra zhorší počasí, vždycky jsem mizerné podmínky považoval za svou výhodu. Bude-li opravdu škaredě, předpokládám, že vítězi zdejší Pro Golf Tour bude stačit -10. Kolik ale bude potřeba na cut si odhadnout netroufnu.“

O druhé místo nakonec proběhl rozstřel na osmnácté jamce, vzhledem k charakteru odměn – udělování hracích karet na další podniky Pro Golf Tour - bylo nutné určit pořadí na druhém až čtvrtém místě. Do rozstřelu nastoupili David Benák (am), Jiří Štryncl a Lukáš Tintěra. První jamka nerozhodla, ve druhé se pak amatér Benák potkal s lesem, a tak pokračovali už jen Štryncl s Tintěrou. Štryncl nakonec ukázal pevnější nervy a na čtvrté jamce play-off rozhodl.

Prvních osm hráčů získalo kartu na turnaj s dotací 30.000 eur, který se od pátku 10. května hraje na Ypsilonce pod názvem EXTEC Pro Golf Tour by Atomic Drinks. Mezi nejlepší se pak rozdělilo ještě šest karet na další turnaje letošního ročníku a karty na další společný podnik Pro Golf Tour a CzechOne v srpnu na hřištích Karlovy Vary & Sokolov.

 

Lukáš TintěraLukáš KounovskýRoman Šebrle na čtyřce v bunkeruTadeáš SedláčekMarek SiakalaVladimír VelenskýhausboatyAdam BalatkaDavid Benák v rozstřeluJiří ŠtrynclReferee Forbyosm karet pro EXTEC PGTvítěz Ondřej Lieser

Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧