EXTEC CzechOne Open - po druhém dni v čele Välimäki

EXTEC CzechOne Open - po druhém dni v čele Välimäki

Skvělým výkonem -5 se dnes do čela leaderboardu EXTEC CzechOne Open by Atomic Drinks ze série ProGolfTour prostřílel Fin Välimäki. Pozoruhodné je, že tohoto výkonu dosáhl na „těžším“ hřišti v Karlových Varech. Rozdíl mezi výsledky v Karlových Varech a v Sokolově už dnes však nebyl tak velký jako včera. Zasloužil se o to svěží větřík v Sokolově. Na druhém jmenovaném hřišti bylo dnes dosaženo nejlépe -6 (Baptiste Achard, F). Finále předposledního turnaje letošní série Pro Golf Tour je naplánováno na zítřek do Karlových Varů.

Po dvou dnech je v postavení nejlepšího českého hráče na děleném čtvrtém místě Ondřej Lieser (66 + 71). Svou dnešní hru ve Varech komentoval: „Dneska jsem hrál podstatně líp než včera v Sokolově, ale nepadaly mi tam paty. Třikrát trojpat je prostě moc! Jenom jednou se mi vyloženě nevydařila rána z týčka, na osmnácté jamce. Vyklepával jsem se potom z lesa a ještě jsem to „vylepšil“ trojpatem“ dodal Lieser nevesele.

Po včerejšku vedoucí amatér Zwirner recept na karlovarské hřiště nenašel, nastřílel zde +7, což mu sice stačí na cut ale myšlenky na celkové vítězství ho zřejmě musejí pustit.

Přísným cutem Pro Golf Tour (40+T) dále prošli Cafourek (-3), Pospíšil a Sedláček (-1), v paru pak Jakub Pokorný. Výkon +1 ještě stačí na cut Kořínkovi a s +3 se do zítřejších bojů protáhli Siakala s Tintěrou.

Turnaj se hraje na dvou místech zároveň, hrací pole 127 hráčů je rozděleno na karlovarské a sokolovské hřiště. Hráči si postupně zahrají obě hřiště a finálový den se odehraje na Olšovkách. Prize-money činí 30.000 eur a jde o předposlední akci série. Finále se odehraje od 30. září v Castanea Resort. Pět nejlepších hráčů v money listu obdrží plnou kartu na Challenge Tour. V minulosti se tímto způsobem do druhé evropské ligy dostali Marek Nový a Stanislav Matuš.

Pro hráče, kteří neprošli cutem, připravila promotérská společnost CzechOne jednodenní turnaj „Missed Cut Tournament“ na hřišti Sokolov. Prize-money je odstupňované podle počtu účastníků a jde svým způsobem o test zájmu hráčů, kteří původně přijeli za Západ Čech hrát po tři dny, avšak nezadařilo se jim…

Pořadí EXTEC CzechOne Open by Atomic Drinks po dvou dnech:

  1. Välimäki - 9
  2. van West – 7
  3. Wilson - 6

T4 Lieser, Achard - 5

Na foto nejlepší Čech dnes v Sokolově Michal Pospíšil


Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧