EULED CLASSIC vyvrcholil útokem na rekord hřiště

EULED CLASSIC vyvrcholil útokem na rekord hřiště

Třetí turnaj ze série Czech PGA Tour vyvrcholil dnešním finále na Kunětické Hoře. Svou famózní jízdu východočeským golfovým resortem završil Holanďan Sven Maurits, který dnes zůstal jednu ránu od rekordu hřiště. Jeho celkový výsledek je -15 a tím uskočil svým pronásledovatelům o parník. Ke své hře sdělil: „Na tomto turnaji jsem hrál dobře v prvním kole, druhý den to byl trošku boj sám se sebou a skoro nic nevycházelo, ale dnes naopak vyšlo snad všechno co jsem si přál. O rekordu hřiště jsem nevěděl, ale moje hra by se asi nezměnila, i kdybych o něm informován byl. Za ránu dne považuji svůj drive na 18. jamce, který byl tak dlouhý a přesný, že mi umožnil snadnou další ranou atakovat vlajku a přihrát si na hratelný jednopat. Ten se mi pak skutečně povedl. Už teď se těším na Ostravici koncem června a další turnaje Czech PGA Tour“.

 

Na druhém místě skončil s celkovými -8 údery Brit Craig Farrelly, který svůj komentář začal překvapivě: „Po turnaji ve Skalici mě potkalo zranění zad. S mým fyzioterapeutem jsme řešili, zda vůbec mohu tento turnaj odehrát. Nakonec mě otejpoval a dva dny před zahájením hry jsem v Holandsku sedl do auta a rozjel se na Kunětickou Horu. Byla to trochu loterie, ale záda drží a tři kola jsem bez potíží odehrál. Za výsledek jsem rád, teď mě čeká pár turnajů PROGolfTour, doufám, že mi forma vydrží. Dnes jsem dost těžil z toho, že jsem šel ve flightu se Svenem a tam kde on útočil na eagle, já zkoušel birdie a dost mi to fungovalo.

Na děleném třetím místě se skóre -5 se srovnali Stanislav Matuš, Martin Příhoda Holanďan Floris de Haas. Martin Příhoda patoval na závěrečné jamce do osamocení se na třetím místě avšak minul a svůj vztek si pak vylil ranou holí do bagu.

 

Roman Šebrle dnes maličko zaostal za svými výkony z prvních dvou dní. Na šesté jamce nedopatoval půlmetrový pat a to jej připravilo o psychickou pohodu. Na následujícím pětiparu, kde v minulých dnech zkoušel skórovat zadrajvoval do hustého roughu, při vyhrávání se z něj ztratil 4 rány a celkově na této relativně snadné jamce zapsal nepopulárního sněhuláka (8). Tento nezdar se mu pak neustále připomínal, takže občas chyboval i v relativně hratelných situacích. Je to ale zatím o získávání zkušeností, celkové dělení 23. místo rozhodně není zklamáním.

Zítra je na programu turnaj PRO-AM, kdy ve flightu jde vždy jeden profík a tři amatérští hráči. Startuje se canon startem v 9,30 a i zde hrají profíci o peněžní odměny.

Celková dotace turnaje byla 400.000,- Kč. Další turnaj se koná od 28. června na hřišti Ostravice.

 

Foto: Ota Mrákota

Martin PříhodaCraig FarrellySven MauritsCraig FarrellyMartin PříhodaStanislav MatušRoman ŠebrleOndřej LieserPavel Krenk, Sven Maurits, Craig Farrelly, Martin PříhodaMaurits, Farrelly, Příhoda, de HaasSven Maurits & trofejMauritsMaurits jumpingMaurits s přítelkyní

Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧