Sezoně CzechOne Tour 2017 dominoval Ondřej Lieser

Sezoně CzechOne Tour 2017 dominoval Ondřej Lieser

S obrovským náskokem téměř 106.000 bodů (korun) ovládl letošní žebříček CzechOne Tour šestadvacetiletý profesionál ze Mstětic Ondřej Lieser. Jak jeho cesta letošní Tour vypadala?

Po návratu ze zimní přípravy ve Španělsku vstoupil do české sezony na Zbraslavi, na společném kvalifikačním podniku RELMOSTu a CzechOne. Po oba první dny si kartu na Challenge Tour vybojoval a netajil se tím, že si dojde i pro tu třetí, nejcennější, na European Tour. Vítězný hattrick se mu však vybojovat nepodařilo, poslední kartu nezískal. Výsledky za tři dny mu však daly právo pozvednout nad hlavu trofej celkovou.

V květnu se CzechOne Tour přesunula na libereckou Ypsilonku k tradičnímu dvojboji – kvalifikační turnaj o ProGolfTour a pak samotná ProGolfTour, obojí pod hlavičkou partnera EXTEC. V kvalifikaci se Ondra, na Ypsilonce v minulosti působící, vypnul k druhému místu a v turnaji třetí evropské ligy pak vybojoval velmi hezké dělené desáté místo, kdy jej z Čechů porazil jenom Aleš Kořínek na čtvrtém místě (pro něj to znamenalo první body do světového žebříčku).

Hvězdné okamžiky však na Ondru čekaly v srpnu. Jednoznačnou dominanci ukázal jak ve Mstěticích provázených přerušením hry z důvodu bouřky tak i v Sokolově, kde naopak „musel čelit“ počasí veskrze příjemnému, ale poradil si i s touto komplikací.

Z pozice již nesestřelitelného lídra žebříčku CzechOne pak Lieser nastupoval do finálového turnaje v říjnu na Ypsilonce. Na pozvánku CzechOne hrálo pouze šestadvacet profesionálů namíchaných do formátu PRO-AM s účastníky turnaje Masters, kam na závěr sezony zve Ypsilonka všechny vítěze všech turnajů za celou sezonu. Amatérští hráči tedy měli svou hru zpestřenou přítomností jak profíků, tak televizních kamer a novinářů, takže měli možnost okusit „velký golf“. Ondřej předváděl svůj lepší golf, avšak na Filipa Mrůzka to tentokrát nestačilo, dělil druhé místo s Honzou Cafourkem. Filip Mrůzek se díky vítězství v Liberci aspoň posunul na druhé místo žebříčku letošní sezony CzechOne Tour.

 

A teď něco pro příznivce statistik: Ondřej byl jedním z pouhých šesti hráčů, kteří se zúčastnili celého ročníku letošní CzechOne Tour. Jeho dlouhodobé procento úspěšnosti v zasahování fairwayí dosáhlo 53,9%, na green se v regulaci dostal v 77,3% případů (nejlepší byl u zasahování greenů na pětiparech, přesáhl 84%!) a za rundu hraje v průměru 31,1 patů.

 

A závěr? Hráč, od nějž se vždy čekaly velké výsledky, se zklidnil. Dává najevo, že golf nemusí být jediným středobodem jeho života, často hovoří o sportovním důchodu. Když však na něj sedne forma, podpořená třeba i (oblíbeným) mizerným počasím, může tento sympaťák napráskat komukoli. Když mu však hlava „nefunguje“, nedá se s ním nejen vydržet, ale ani jeho výsledky neodpovídají potenciálu. Kvalifikační školu na European Tour Ondra letos vynechává. Na zimu se zase stěhuje do Andalusie, uvidíme, čím své fanoušky překvapí v příštím roce. Držíme mu palce.


Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧