ALTEPRO Trophy 2022 nakonec kořistí Francouze Bekiriana

ALTEPRO Trophy 2022 nakonec kořistí Francouze Bekiriana

Po vyrovnaném výkonu 69, 67 a 72 vybojoval prvenství v golfovém turnaji série Pro Golf Tour mladý Francouz Jean Bekirian. Nejlepšími Čechy byli amatér Timotej Formánek a Jan Cafourek na děleném desátém místě.

V neděli bylo nejprve nutné dohrát druhé kolo turnaje ALTEPRO Trophy 2022 by EXTEC. Přísným cutem po dvou kolech (40+T) nakonec prošlo pět českých hráčů, včetně tří „mladých pušek“ Timoteje Formánka, Davida Tomiho a Matěje Mňahončáka. Timotej Formánek nakonec svou účast ve finále proměnil v nejlepší český výkon -1 (spolu s Cafourkem) a zároveň se stal vůbec nejlepším amatérem. Formánek svou hru komentoval: „Dnešek byl skvělý, vše vyšlo nad očekávání. Chodila mi dlouhá železa, jediný kritický moment jsem měl na páté jamce, kde jsem musel hrát flop do greenu, tam jsem měl hrozně málo místa k vlajce. Zvládl jsem to ale dobře a pak už to šlo samo.“

Lídr po prvním dni Němec Jannik de Bruyn sice dohrál i druhé kolo, avšak po něm byl diskvalifikován pro hru po signálu k ukončení. Jeho páteční rekord hřiště (65) tedy neplatí.

Nový vedoucí hráč Jean Bekirian si dnes hlavně hlídal odstup od svých pronásledovatelů, ti se za ním sice dost měnili, avšak na víc než dvě rány se nikdo na moc dlouho nepřiblížil. Nakonec mu k vítězství stačilo uhájení paru a od druhého místa měl i tak odstup tří ran. Ke své hře po předávacím ceremoniálu sdělil: „Dnes jsem se mohl opřít hlavně o svou krátkou hru, dobře jsem trefoval greeny. Podmínky tu byly velmi těžké, ale hlídal jsem si, abych správně jedl a pil i odpočíval. Každý den jsem musel vstávat v pět hodin, včera dokonce ve tři ráno kvůli dohrávce. Dobře to však dopadlo. Příští týden jedu do Holandska na další turnaj Pro Golf Tour a pak mě čeká u Hamburku finále.“

Několik desítek diváků v neděli sledovalo boj mladého místního amatéra Matěje Mňahončáka (15 let), který po včerejším přerušení hry ztrácel na cut tři rány. Dnes podal vynikající výkon v dohrávce a čtyřmi berdíky si zajistil průchod cutem. V odpoledním finále již se mu tolik nevedlo ale celkový výkon +6 stačil na dělení 41. místo, což je výsledek hodný zaznamenání.

Další české výsledky: T15 Aleš Kořínek (even par), T41 David Tomi- (+6).

Pro Golf Tour se nyní přesouvá do Gelpenbergu v Holandsku. Celý letošní ročník vyvrcholí na hřišti Castanea Resort u Hamburku, kde se odehraje finále. Jan Cafourek stále živí naději na jednu z pěti karet na Challenge Tour, které se udělují nejlépe postaveným hráčům ve finančním žebříčku Pro Golf Tour.

Turnaj ze série Pro Golf Tour se hraje v tradičním srpnovém termínu, letos pouze na jednom hřišti, tom kynžvartském. Prize-money turnaje činí 30.000,- eur. Série třetí evropské ligy je pro hráče přitažlivá především možností získat hrací kartu na vyšší soutěž Challenge tour pro prvních pět hráčů v celkovém pořadí. V minulosti takto do vyšších golfových pater pronikli Marek Nový a Ondřej Lieser. Letos má ke kartě z Čechů zatím nejblíž Jan Cafourek, který drží deváté místo.

Promotérské divoké karty letos Česká 1 udělovala prioritně mladým českým amatérům ročníků 2004 – 2007. Tři z nich prošli cutem.


Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧