ALTEPRO Trophy 2021 kořistí Mejowa

ALTEPRO Trophy 2021 kořistí Mejowa

Po zrušeném sobotním kole na podmáčeném hřišti v Sokolově vyrazilo na 130 hráčů ALTEPRO Trophy 2021 ze série Pro Golf Tour na kynžvartské hřiště bojovat o 30.000 eur ve druhém kole turnaje. Z vítězství se nakonec po konzistentním výkonu radoval Němec Mejow s výsledkem -3 (71, 70)

Celé startovní pole vyrazilo od 7,30 a pak od 12,10 z jamek č. 1 a 10 podle plánu. Pohledy na oblohu sice hráče trochu strašily ale nakonec vše proběhlo řádně. Dopolední flighty odehrály celé hřiště bez deště, intenzivní přeháňka propláchla hřiště a odpolední hráče v půl čtvrté.

Z dopoledních startů se dlouho v čele leaderboardu držel německý hráč Finn Fleer, který přinesl 69 (dnes -3, celkově -2) a čekal jak dopadnou ostatní. Ke své hře dal komentář: „Dneska se mi hrálo dobře, nakonec bylo ještě celkem slušné počasí a hřiště bylo fér. Šla mi dlouhá hra i příhry na green. Jedinou chybu jsem udělal na 14. jamce (dlouhý třípar z kopce přes vodu), napálil jsem pull hook do vody, bylo z toho double bogey, škoda ho. Naštěstí mě to nerozhodilo“.

Na čele leaderboardu se pak mihl Fin Hietala, který byl po 14 jamkách na dnešním skóre -6 a vedl. Bohužel zahrál bogey na pětiparové patnáctce a především pohořel na poslední jamce. Dlouhý drive přes vodu zahrál doprava do trestné oblasti, míč nenašel takže dropoval na místě, kde míček vstoupil a měl to ještě daleko do greenu. Podle očekávání tam nedostřelil a na green chipoval. Následné dva paty znamenaly nepopulární dabláč a pokles na dnešních -3, tedy celkových -2. Hráč jen natočil rozhovor pro TV štáb a odjel z Kynžvartu na další turnaj v Holandsku a jako mnoho dalších ani nečekal na slavnostní ceremoniál.

Po dopoledni se do čela pořadí vyhoupl Francouz Lucas Sapin, který zaznamenal tři birdie na svých posledních třech jamkách. Svou hru komentoval: „Hrál jsem dnes dobře, neudělal jsem žádnou chybu, dal jsem pět birdies, překvapilo mě to především na devítce, kde jsem patoval z 15 metrů a proměnil jsem. Patování mě fakt dneska podrželo, to byl rozhodující úder, na který jsem se mohl spolehnout.“

Odpoledne proskákal leaderboardem nejprve Nick Bachem, který byl v jednu chvíli na -5 a útočil na vedení. Bachem udělal jedinou chybu na dlouhé šestnáctce, kdy zatáhl míček doleva do lesa a měl to 300 metrů do greenu, příhru naopak hodil do roughu na pravé straně. Pak teprve dobře přihrál do greenu a potřeboval ještě dva paty. Štěstí měl na poslední jamce, kdy drajvoval přes vodu ke kameni a rozhodčí mu nepovolili drop. Příhru poslal do heavy roughu vpravo od greenu ale dokázal si z obtížné pozice přihrát tak, že proměnil jednopat a nic na těžké jamce netratil.

Závěr patřil Philippu Mejowovi, v jednu chvíli vedl o dvě rány, avšak na tříparové čtrnáctce zaváhal a do poslední jamky šel s náskokem pouhé jedné rány. Po velmi slušném drivu a slušné příhře měl k jamce necelých pět metrů a na vítězství mu v tu chvíli stačil dvojpat. První pat z pěti metrů ale nechal krátký a druhým se do jamky nedostal.

Tři hráči na skóre – 3 - Mejow, Bachem a Sapin tedy museli do rozstřelu. První jamka (č. 18) ještě nerozhodla, všichni ji zdolali v paru. Na další jamce play-off – čtyřparové desítce Bachem a Sapin na green sice nedostřelili ale přihráli si na slušné birdie šance. Rybník jim vypálil Mejow, který drajvoval až na green, míček tam i zastavil cca 6 metrů od jamky. Tentokrát své nervy zvládl a proměnil pat do eaglu a bylo rozhodnuto.

Mejow ke své hře dodal: „Snažil jsem se průběžné skóre nesledovat. Na osmnáctce bych hrál asi stejně i kdybych věděl, že mi stačí dvojpat. Při rozstřelu jsem se pak uklidnil, pomohlo mi, že kolem byli diváci a byl tam trochu ruch. Uzavřel jsem se před tím do své bubliny a napálil to směrem k jamce. Dopadlo to dobře, z čehož mám samozřejmě obrovskou radost“. Mejow za vítězství inkasoval příjemných 5.000 eur.

Nejlepším Čechem byl v Kynžvartu mladý amatér David Mlýnek, který se skóre +2 nakonec dělil 13. místo. Dělený osmadvacátý byl ještě Jan Cafourek (+5). Slušné kolo odehrál zatím ještě amatér Vítek Novák (-1), který čtyři berdíky doprovodil třemi bogeys. Bylo jasné, že včerejší tragickou první devítku (za +8) už stejně nedožene, ale rozhodně nechtěl zbytek turnaje odchodit. Ještě větší rozdíl mezi koly zaznamenal Kuba Bareš, který se proti pátku zlepšil o 10 ran.


Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧